Drie Hoefijzers Klassiek

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2004. Met het verdwijnen van de Interbrew brouwerij in Breda dreigde een stukje Bredase traditie voorgoed verloren te gaan: "Drie Hoefijzers". Het alom bekende bredase biermerk werd al een tijdje niet meer gebrouwen maar wel stil in leven gehouden in het merkenpalet van de brouwgigant. Brouwerij De Beyerd nam de roerstok in Breda over en sprak de wens naar Interbrew uit en vroeg of zij het 15 jaar geleden voor het laatst gebrouwen "Drie Hoefijzers Klassiek" in hun brouwerij kleinschalig mochten brouwen. Vol enthousiasme werd dit voorstel onthaald en kregen zij hiervoor een licentieovereenkomst. Deze overeenkomst gaf hen mogelijkheid om direct professioneel voor de dag te komen. Niet alleen het gebruik van de naam "Drie Hoefijzers Klassiek" maar ook de volledig ontwikkelde receptuur en het gebruik van de originele gistcultuur stond hen ter beschikking. Cas Meijling, brouwingenieur die aan de wieg stond van de oude "Drie Hoefijzers Klassiek" begeleidde hen al vanaf het eerste uur dat zij met brouwplannen rondliepen. Hij zou dan ook regelmatig kwaliteitscontroles blijven uitvoeren en waar nodig hen ondersteunen de "Klassiek" zo authentiek te laten smaken. Een donker-blond bier met een fruitig aroma, een zachte frisse smaak en een licht bittertje.

Drie Hoefijzers Klassiek

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2004. Met het verdwijnen van de Interbrew brouwerij in Breda dreigde een stukje Bredase traditie voorgoed verloren te gaan: "Drie Hoefijzers". Het alom bekende bredase biermerk werd al een tijdje niet meer gebrouwen maar wel stil in leven gehouden in het merkenpalet van de brouwgigant. Brouwerij De Beyerd nam de roerstok in Breda over en sprak de wens naar Interbrew uit en vroeg of zij het 15 jaar geleden voor het laatst gebrouwen "Drie Hoefijzers Klassiek" in hun brouwerij kleinschalig mochten brouwen. Vol enthousiasme werd dit voorstel onthaald en kregen zij hiervoor een licentieovereenkomst. Deze overeenkomst gaf hen mogelijkheid om direct professioneel voor de dag te komen. Niet alleen het gebruik van de naam "Drie Hoefijzers Klassiek" maar ook de volledig ontwikkelde receptuur en het gebruik van de originele gistcultuur stond hen ter beschikking. Cas Meijling, brouwingenieur die aan de wieg stond van de oude "Drie Hoefijzers Klassiek" begeleidde hen al vanaf het eerste uur dat zij met brouwplannen rondliepen. Hij zou dan ook regelmatig kwaliteitscontroles blijven uitvoeren en waar nodig hen ondersteunen de "Klassiek" zo authentiek te laten smaken. Een donker-blond bier met een fruitig aroma, een zachte frisse smaak en een licht bittertje.