Beyerd Hefe Weisse

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2005. Ieder jaargetijde wordt er een speciaal seizoenbier gebrouwen. Voor het voorjaar en de zomer is dit een Duits type tarwebier. Het tarwebier dat oorspronkelijk uit Beieren komt, heeft qua stijl veel overeenkomsten met het Belgische/Nederlandse witbier van nu. Weizenbier wordt echter volgens reinheitsgebot gebrouwen, wat wil zeggen dat er buiten de vier basis- ingrediënten van bier (water, mout, hop en gist) geen andere toevoegingen gedaan mogen worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Belgische brouwers die vaak een keur aan kruiden, fruit e.d. aan hun bier toevoegen om een eigen smaak/karakter te verkrijgen. Weizenbier drinkt men bij voorkeur ongefilterd wat wordt aangeduid als Hefe Weisse. Veel van de karakteristieke smaak en aroma gaat verloren als men dit bier volledig filtert. De Beyerd tapt vanaf medio april 2005 het eigen gebrouwen: Beyerd Hefe Weisse.

Beyerd Hefe Weisse

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2005. Ieder jaargetijde wordt er een speciaal seizoenbier gebrouwen. Voor het voorjaar en de zomer is dit een Duits type tarwebier. Het tarwebier dat oorspronkelijk uit Beieren komt, heeft qua stijl veel overeenkomsten met het Belgische/Nederlandse witbier van nu. Weizenbier wordt echter volgens reinheitsgebot gebrouwen, wat wil zeggen dat er buiten de vier basis- ingrediënten van bier (water, mout, hop en gist) geen andere toevoegingen gedaan mogen worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Belgische brouwers die vaak een keur aan kruiden, fruit e.d. aan hun bier toevoegen om een eigen smaak/karakter te verkrijgen. Weizenbier drinkt men bij voorkeur ongefilterd wat wordt aangeduid als Hefe Weisse. Veel van de karakteristieke smaak en aroma gaat verloren als men dit bier volledig filtert. De Beyerd tapt vanaf medio april 2005 het eigen gebrouwen: Beyerd Hefe Weisse.