Afscheid

Dit bier werd gebrouwen in 2006. Speciaal gebrouwen in opdracht van de Herberg van Een: Uiteraard hebben de uitbaters, Albert Kuipers en Tineke Oostra, gezocht naar een passend afscheid. Niet geheel verwonderlijk is dit gevonden in de vorm van een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen bier. Tineke en Albert zijn erg gecharmeerd van de bieren van brouwerij Mommeriete te Holthone. Dikwijls is met verschillende bieren gewerkt in de gerechten. Het was voor hun ook een logische keuze om met deze brouwerij in zee te gaan. Temeer omdat 1 brouwsel slechts 170 liter is en voor een eenmalig bier is dat goed te doen. Tineke is samen met het brouwersechtpaar Gert en Carina Kelder gaan brainstormen over het recept. Zoals zo vaak werd het plannetje voor een afscheidsbier weer veel te laat bedacht. U raadt het al, er was geen tijd voor een proefbrouwsel. Uiteindelijk is voor een amberkleurig bier gekozen. Een beetje type meibok gezien de tijd van het jaar. Het bier kreeg de toepasselijke naam: "Afscheid" Zaterdag 14 mei is het bier voor het eerst geproefd door Tineke. Het brouwersechtpaar was haar al voor gegaan. Alle drie waren ze zeer tevreden over het resultaat. Een mooi doordrinkbier van 6,3%. In de receptuu is gebruik gemaakt van pilsmout en wienermout, magnum bitterhop, Saaz- en Hersbrucker hop en oranjeschil-bitter. Het bier is zacht-bitter met een mooi bitterzoetje van de curaçaoschil. Als afscheid van een mooi tijdperk als speciaalbierrestaurant. Het bier is zeer beperkt op fles aanwezig en wordt verder de hele maand juni op van tap geschonken in restaurant "de Herberg van Een" De periode "Een" wordt door Tineke en Albert afgesloten met een verwenweekend. Het weekend van 30 mei en 1 juli wordt er alleen een verrassingsmenu geserveerd met een bijpassend bierarrangement. Dit weekend mogen de gasten alleen zeggen wat ze beslist niet lusten. Het sluiten van dit restaurant is een culinaire verarming voor de regio. Iedereen die hier wel eens gegeten heeft weet dat Albert, voorheen vaak in samenwerking met mede kok Harrie, op geheel eigen wijze de heerlijkste gerechten klaar maakte. 'Ik kwam er graag', vertelt een regelmatige gast. 'Een gezellige ontvangst, even een praatje met Albert door het uitgifte luik en het eten heeft nog nooit teleurgesteld. Het zal niet meevallen een soortgelijk adres te vinden. We gingen niet elke week, maar als we gingen keken we er echt naar uit.' De vele vaste gasten komen deze dagen nog gauw een keer eten. Voor diegene die de Herberg pas nu ontdekt is het enige motto: gaat dat proeven voor het te laat is!

Afscheid

Dit bier werd gebrouwen in 2006. Speciaal gebrouwen in opdracht van de Herberg van Een: Uiteraard hebben de uitbaters, Albert Kuipers en Tineke Oostra, gezocht naar een passend afscheid. Niet geheel verwonderlijk is dit gevonden in de vorm van een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen bier. Tineke en Albert zijn erg gecharmeerd van de bieren van brouwerij Mommeriete te Holthone. Dikwijls is met verschillende bieren gewerkt in de gerechten. Het was voor hun ook een logische keuze om met deze brouwerij in zee te gaan. Temeer omdat 1 brouwsel slechts 170 liter is en voor een eenmalig bier is dat goed te doen. Tineke is samen met het brouwersechtpaar Gert en Carina Kelder gaan brainstormen over het recept. Zoals zo vaak werd het plannetje voor een afscheidsbier weer veel te laat bedacht. U raadt het al, er was geen tijd voor een proefbrouwsel. Uiteindelijk is voor een amberkleurig bier gekozen. Een beetje type meibok gezien de tijd van het jaar. Het bier kreeg de toepasselijke naam: "Afscheid" Zaterdag 14 mei is het bier voor het eerst geproefd door Tineke. Het brouwersechtpaar was haar al voor gegaan. Alle drie waren ze zeer tevreden over het resultaat. Een mooi doordrinkbier van 6,3%. In de receptuu is gebruik gemaakt van pilsmout en wienermout, magnum bitterhop, Saaz- en Hersbrucker hop en oranjeschil-bitter. Het bier is zacht-bitter met een mooi bitterzoetje van de curaçaoschil. Als afscheid van een mooi tijdperk als speciaalbierrestaurant. Het bier is zeer beperkt op fles aanwezig en wordt verder de hele maand juni op van tap geschonken in restaurant "de Herberg van Een" De periode "Een" wordt door Tineke en Albert afgesloten met een verwenweekend. Het weekend van 30 mei en 1 juli wordt er alleen een verrassingsmenu geserveerd met een bijpassend bierarrangement. Dit weekend mogen de gasten alleen zeggen wat ze beslist niet lusten. Het sluiten van dit restaurant is een culinaire verarming voor de regio. Iedereen die hier wel eens gegeten heeft weet dat Albert, voorheen vaak in samenwerking met mede kok Harrie, op geheel eigen wijze de heerlijkste gerechten klaar maakte. 'Ik kwam er graag', vertelt een regelmatige gast. 'Een gezellige ontvangst, even een praatje met Albert door het uitgifte luik en het eten heeft nog nooit teleurgesteld. Het zal niet meevallen een soortgelijk adres te vinden. We gingen niet elke week, maar als we gingen keken we er echt naar uit.' De vele vaste gasten komen deze dagen nog gauw een keer eten. Voor diegene die de Herberg pas nu ontdekt is het enige motto: gaat dat proeven voor het te laat is!