Moordt's Genot Gold

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2007. Algemeen Dagblad, 10 oktober 2007: Moordts Genot - Het genot van een eigen biertje 10 september 2007 - Het is geen spel en geen erotische uitspanning maar het is de naam van een Moordrechts biertje. In de kelders van café Het Posthuis aan de Dorpsstraat wordt sinds kort serieus bier gebrouwen. Brouwer en horecaondernemer Willem de Jong is figuurlijk vol van zijn product. "Dit is niet eenmalig hoor. Hier ga ik definitief mee door", zegt hij stellig. Het bier smaakt stevig, koppig en een klein beetje bitter. Het is redelijk donker van kleur. "Pas na de eerste slok proef je hoe koppig het is", zegt de brouwer. De Jong weet alles van bier en het brouwen. De recepten van zijn twee soorten bier houdt hij angstvallig geheim. Niemand mag dan ook in de kelder van Het Posthuis komen. Dat is en blijft het domein van De Jong. De reacties op de eerste vijfhonderd flesjes grand cru van 9,4 procent en gold van 6,1 procent zijn positief. Het bevestigt zijn vermoeden dat er behoefte aan deze smaak bestaat. Het is een donker trappistenbier. Toch is het ook redelijk helder in het glas. Het heeft acht weken gerijpt en gegist. In de fles gist het nog even door waardoor er op de bodem nog wat drab blijft liggen. Dat is drinkbaar en volgens sommigen overigens nog smakelijk ook. Niet alleen de cafébezoekers kunnen een grand cru of een gold-versie bestellen, ook particulieren kunnen het gerstenat kopen. De cafébezoeker betaalt 3,50 euro voor een grand cru en 2,50 euro voor een gold, de afhaalprijs ligt ongeveer 75 cent lager.

Moordt's Genot Gold

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2007. Algemeen Dagblad, 10 oktober 2007: Moordts Genot - Het genot van een eigen biertje 10 september 2007 - Het is geen spel en geen erotische uitspanning maar het is de naam van een Moordrechts biertje. In de kelders van café Het Posthuis aan de Dorpsstraat wordt sinds kort serieus bier gebrouwen. Brouwer en horecaondernemer Willem de Jong is figuurlijk vol van zijn product. "Dit is niet eenmalig hoor. Hier ga ik definitief mee door", zegt hij stellig. Het bier smaakt stevig, koppig en een klein beetje bitter. Het is redelijk donker van kleur. "Pas na de eerste slok proef je hoe koppig het is", zegt de brouwer. De Jong weet alles van bier en het brouwen. De recepten van zijn twee soorten bier houdt hij angstvallig geheim. Niemand mag dan ook in de kelder van Het Posthuis komen. Dat is en blijft het domein van De Jong. De reacties op de eerste vijfhonderd flesjes grand cru van 9,4 procent en gold van 6,1 procent zijn positief. Het bevestigt zijn vermoeden dat er behoefte aan deze smaak bestaat. Het is een donker trappistenbier. Toch is het ook redelijk helder in het glas. Het heeft acht weken gerijpt en gegist. In de fles gist het nog even door waardoor er op de bodem nog wat drab blijft liggen. Dat is drinkbaar en volgens sommigen overigens nog smakelijk ook. Niet alleen de cafébezoekers kunnen een grand cru of een gold-versie bestellen, ook particulieren kunnen het gerstenat kopen. De cafébezoeker betaalt 3,50 euro voor een grand cru en 2,50 euro voor een gold, de afhaalprijs ligt ongeveer 75 cent lager.