Marcus Julius

Biertypering(en): Gelegenheidsbier Dit bier werd gebrouwen in 2017. Ter gelegenheid van het eet- en proefevenement Parkstad Culinair in 2017 werd een nieuw Heerlens bier geïntroduceerd. Het bier is vernoemd naar een Romeinse legionair in de tijd van Caesar. Diens grafmonument werd in 1878 ontdekt langs de Bekkerweg in Heerlen. Marcus Julius bier werd tijdens de opening van Parkstad Culinair 2017 op 7 september gepresenteerd! Een tripel met fruitige tonen en een frisse afdronk. Het bierbostel werd door een bakker verwerkt in brood. Een praktijk die in de Romeinse tijd heel gewoon was. Een bier dat is ontstaan tussen de samenwerking van ALFA Bier (Harry Meens, bierbrouwer Frans Haerden), Beerkompanie (Ruud Van Driel) en Parkstad Culinair (Mark Meijer). Het ontwerp van het etiket komt van Christian Petermann. Met medewerking van het Thermenmuseum / Historisch Goud van Karen Jeneson en Nanda Knibbeler. Daarnaast heeft Villa de Proosdij (Jasper Habets) geholpen met de achtergrond van Romeinen & bier.

Marcus Julius

Biertypering(en): Gelegenheidsbier Dit bier werd gebrouwen in 2017. Ter gelegenheid van het eet- en proefevenement Parkstad Culinair in 2017 werd een nieuw Heerlens bier geïntroduceerd. Het bier is vernoemd naar een Romeinse legionair in de tijd van Caesar. Diens grafmonument werd in 1878 ontdekt langs de Bekkerweg in Heerlen. Marcus Julius bier werd tijdens de opening van Parkstad Culinair 2017 op 7 september gepresenteerd! Een tripel met fruitige tonen en een frisse afdronk. Het bierbostel werd door een bakker verwerkt in brood. Een praktijk die in de Romeinse tijd heel gewoon was. Een bier dat is ontstaan tussen de samenwerking van ALFA Bier (Harry Meens, bierbrouwer Frans Haerden), Beerkompanie (Ruud Van Driel) en Parkstad Culinair (Mark Meijer). Het ontwerp van het etiket komt van Christian Petermann. Met medewerking van het Thermenmuseum / Historisch Goud van Karen Jeneson en Nanda Knibbeler. Daarnaast heeft Villa de Proosdij (Jasper Habets) geholpen met de achtergrond van Romeinen & bier.